Отборите на Уест Хем и Арсенал играят при резултат 0:6 в

...
Отборите на Уест Хем и Арсенал играят при резултат 0:6 в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Уест Хем - Арсенал 0:6, фамозен гол на Делкан Райс

Отборите на Уест Хем и Арсенал играят при резултат 0:6  в един от най-интересните конфликти от 24-ия кръг на Висшата лига. Уилям Салиба осъществя с глава в 32-ата минута, а до края на първото полувреме се разписаха още Букайо Сака, Габриел Магаляеш и Леандро Тросар.

Лондонското дерби започва в 16:00 часа и може да го гледате в директно предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg ще проследим развиването на мача онлайн.

Мачът на олимпийския стадион в Лондон стартира с напън за гостите от „ Емиратс ”. Футболистите на Микел Артета се настаниха трайно в половината на своя съперник и още в първите минути съумях да основат блъсканица в наказателното поле на домакините след центриране от корнер. До удар към вратата на Ареола обаче не се стигна. Още в 9-ата минута Алварес от състава на „ чуковете ” получи жълт картон за жестоко нарушаване.

Постепенно „ чуковете ” съумяха да изнесат играта в по-редни позиции и започнаха да пресират своя съперник, което докара до неточности от страна на „ артилеристите ”. Джерад Боуен опитва да изненада Рая с отдалечен удар, който след рикошет не затрудни вратаря на Арсенал.

В 22-ата минута Арсенал стигна до добра опция пред вратата на домакините. Буйако Сака получи отдясно и центрира доста добре в наказателното поле, където Тросар бе оставен непопокрит. Белгиецът стреля, само че над вратата.

Секунди по-късно още веднъж Тросар бе центъра на изключителна обстановка за Арсенал. След ново нахлуване отдясно, този път топката бе центрирана от Мартинели, Кай Хаверц пропусна коженото кълбо за Тросар, който с бомбен шут от въздуха бе доста покрай откриването на резултата. Ареола на вратата на „ чуковете ” обаче работи ослепително и с една ръка съумя да избие в ъглов удар.

Следващата обстановка в срещата още веднъж бе пред вратата на Уест Хем. Този път Мартин Йодегор реши да стреля с левия крайник, само че топката бе блокирана от Томаш Соучек и излезе в следващ ъглов удар за Арсенал.

Натискът на „ артилеристите ” въпреки всичко даде резултат по-късно повече от половин час игра. След следващия корнер пред вратата на Ареола, топката бе центрирана на далечната греда, където Уилям Салиба се извиси над всички и с глава съумя да я насочи в мрежата за 1:0.

Арсенал удари за повторно в 41-ата минута, когато гостите получиха правото да изпълнят дузпа. Букайо Сака бе изведен зад защитата на „ чуковете ” с дълъг пас, напредна в наказателното поле, където бе спрян непозволено от стража на Уест Хем, който получи и жълт картон.

Ситуацията бе дълго обсъждана за възможна засада на Сака, само че в последна сметка такава нямаше.

С осъществяването на наказателния удар се нагърби пострадалия Сака, който не сгреши и прати вратаря в противоположния ъгъл, увеличавайки преднината на гостите.

Минута преди края на полувремето Арсенал значително реши всичко в разногласието, отбелязвайки трети гол. Той пристигна след ново статично състояние. Гостите стигнаха до свободен удар наоколо до наказателното поле на домакините, от който Деклан Райс центрира съвършено в пеналта, където Габриел Магаляеш с глава съумя да отклони топката във вратата. Груба неточност при позиционирането си направи Бен Джонсън, който покри засадата и разреши на Магаляеш да стреля от постоянна позиция.

В продължението на първото полувреме крахът за домакините стана цялостен. Леандро Тросар вкара с хубав техничен удар, с цел да направи резултата 4:0, а тъкмо в този миг почитателите на домакините не устояха на протичащото се и демонстративно започнах да напущат трибуните.  

Втората част разумно стартира в по-лежерно движение, изключително за отбора гостите, които одобриха играта в своята половина и действаха на контраофанзива. В 57-ата минута Букайо Сака можеше да вкара втория си гол в срещата, откакто се разноски сред защитата на домакините, само че ударът му с левия крайник бе избавен с една ръка от Ареола.

Нищо обаче не съумя да спре Сака в 62-ата минута, когато англичанинът заби нов гол във вратата на „ чуковете ”. Крилото получи пас от Мартин Йодегор, пое топката и откакто с лекост финтира двама бранители на домакините, настройки топката на левия си крайник и не остави шансове на вратаря за 5:0.

LIVE УЕСТ ХЕМ – АРСЕНАЛ 0:6

0:1 Салиба 32', 0:2 Сака 41', 0:3 Магаляеш 44, 0:4 Тросар 45', 0:5 Сака 62'

Стадион: „ Лондон ”

Рефер: Крейг Поусън

Уест Хем: 23 Ареола, 5 Цоуфал, 4 Зума, 27 Агерд, 33 Емерсон, 19 Алварес, 28 Соучек, 2 Джонсън, 7 Уорд-Праус, 14 Кудус, 20 Боуен

Мениджър: Дейвид Мойс

Арсенал: 22 Рая, 4 Уайт, 2 Салиба, 6 Магаляеш, 15 Кивиор, 8 Йодегор, 41 Райс, 29 Хаверц, 7 Сака, 19 Тросар, 11 Мартинели

Мениджър: Микел Артета
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР